Schapendoeskennel van Overvecht

Mei 2024 Schröder en Pleun hebben pups!! 

De pups mogen na 4 juni naar hun nieuwe eigenaar.

Er is nog een pup beschikbaar. Ik heb pupkopers op mijn wachtijst doorgestuurd naar andere fokkers, omdat de dierenarts meende dat Pleun niet drachtig was. 

Onze honden en visie

Mijn naam is Anita Oranje en ik woon samen met 3 fantastisch lieve schapendoesdames; Mollie (2010), Ditta- Doortje(2014) en Pleun(2021) in Doetinchem.

Deze vrolijke, vrije en sportieve honden nemen we het liefst overal mee naar toe. Geen vakantie zonder honden erbij!  Zo googelen we regelmatig naar wandeltochten om met de honden te maken en het liefst met veel losloopgebied waar weinig mensen komen. 

De kennis die ik heb als hondengedragstherapeut kan ik goed gebruiken bij de verzorging van een nestje pups. De pups krijgen de juiste balans tussen verrijking en rust aangeboden, ook als dit extra organisatie en werk kost. Een pup een goede basis meegeven waarmee de nieuwe pupeigenaar verder kan bouwen is voor ons erg belangrijk.

Gezondheid en karakter

De ouderdieren worden bij mij getest op HD, ED, PRA, HUU door middel van DNA tests of rontgenfoto's. Daarmee voldoe ik ruimschoots aan de criteria van de Raad van Beheer en de rasverenigingen. Omdat ik leuke gezinshonden wil fokken let ik ook op het karakter van de ouderdieren. Zowel moeder als vaderhond moeten een vrolijk en vrij karakter hebben. 

Verzorging

Schapendoezen hebben dagelijks minimaal een uur aaneengesloten beweging (loslopen!!!) nodig om mentaal en fysiek gezond te blijven. In dat uur verzamelt zo'n vacht heel wat modder, takjes, kleefkruid, blad ed. 

Een Schapendoes is langharig, verhaart matig en mag niet geschoren worden.  De geschoren vacht biedt geen bescherming tegen de weersomstandigheden en scheren leidt vaak tot huidproblemen. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als u voor een schapendoes kiest.

Eigenaren

Voor onze schapendoespups zoeken wij vrolijke actieve eigenaren die het geen probleem vinden om elke dag minimaal een uur aaneengesloten te lopen. Of je in de stad of buitenaf woont maakt ons niet zoveel uit, als je maar naar buiten gaat. Kamperen, dagtochten maken; een schapendoes vindt het heerlijk als hij maar bij je mag zijn.